image

Ik wil Cerga-installateur worden

Neem vandaag nog de beslissing:

image

Opleiding en bijscholing

De basisopleiding Cerga, de Cerga-opleiding "Gasmonteur", de specifieke opleiding voor propaangas of de permanente bijscholingen. Cerga zorgt al meer dan 15 jaar voor kwalitatieve opleidingen voor vakmensen en doet dit in samenwerking met meer dan 20 erkende opleidingscentra

Overzicht van alle opleidingen

Waarom Cerga.news lezen

Cerga.news lezen biedt u niets dan voordelen

  • blijf op de hoogte van de laatste normering
  • nieuwe ontwikkelingen
  • actuele informatie
Lees hier alle edities van Cerga.news

Bijscholing 2017 gemist?

Heeft u deze vrijwillige bijscholing 2017 gemist? Natuurlijk jammer, maar er zijn nog enkele mogelijkheden om deze bijscholing alsnog te volgen, zo bijvoorbeeld op 26 juni bij Syntra Oostende, op 6 juli bij SBM Campus Brussel en op 28 november bij Syntra Aalst. Kijk vlug in de opleidingskalender en schrijf u in.

Onderwerp van deze bijscholing waren veelgestelde vragen en aandachtspunten over gasleidingen en hun toebehoren alsook do's en dont's bij het plaatsen van gastoestellen.

L/H - gasconversie

Vanuit de FOD Economie werd begin oktober de officiële communicatiecampagne opgestart in samenwerking met de gewesten en de federaties Gas.be en Synergrid. Deze communicatie bestaat o.a. uit het publiceren van een centrale informatieve website voor particulieren www.gasverandert.be.

Voor de bevoegde technici biedt Gas.be ondersteuning via de website www.aardgas.be/gasconversie. Deze website is een platform waarop allerlei technische en praktische informatie met betrekking tot de contrôle van installaties kan teruggevonden worden. Je vindt hier onder meer sectorale gedragscodes, flowcharts om de geschiktheid van een toestel na te gaan, modellen van bezoeksverslagen, ...

Op de website vindt u eveneens meer inlichtingen over de informatiesessies die Gas.be met medewerking van Bouwunie Installateurs, ICS en de betrokken distributienetbeheerders organiseert, evenals de planning van de gasconversies die er staan aan te komen.

Kortom, breng zeker een bezoek aan deze website en blijf zo op de hoogte van belangrijk nieuws over de gasconversie.