Welkom bij Cerga.

Cerga biedt informatie, diensten en opleidingen voor de gasinstallateur.


Wat is Cerga?

Cerga is hét kwaliteitslabel voor gasinstallateurs. Voor je klant is het een garantie dat zijn verwarmingsinstallatie veilig, kwalitatief en vakkundig geplaatst wordt. Voor jezelf betekent het dat je professioneel ondersteund wordt door een dynamische federatie, in de vorm van opleidingen, een kenniscentrum en tal van nuttige diensten.

In het nieuws

Waarom Cerga erkend installateur worden?

Vakkundigheid

Cerga is hét kwaliteitslabel voor gasinstallateurs. Voor je klant is het een garantie dat zijn verwarmingsinstallatie veilig, kwalitatief en vakkundig geplaatst wordt. 

Je klant wint tijd en geld

Als Cerga-installateur is je conformiteitsattest voldoende voor de distributienetbeheerder om de gasmeter te openen. Je klant hoeft niet meer te wachten op een controle en verslag van een erkend organisme.

Krijg advies en antwoorden

Heb je een technische vraag of zit je met een probleem? Als kenniscentrum bieden we je nuttige informatie en gericht advies. We helpen je graag verder. 

Gratis registratie op Elgacert

Elgacert is het digitaal platform waarop jij en je medewerkers digitale conformiteitsattesten voor de opening van een gasmeter aanmaken en doorsturen naar je klant. Zo behoud je een helder overzicht van al je attesten. Meer info? www.elgacert.be

Toegang tot informatie en documentatie

Op zoek naar informatie of documentatie? Dankzij je lidmaatschap heb je toegang tot ons kenniscentrum.

Blijf up-to-date

Cerga houdt je op de hoogte van nieuwe en aangepaste normen en reglementen. Je krijgt ook technische ondersteuning en permanente bijscholing. Zo win je tijd en energie om je te focussen op wat jij goed kan: plaatsen van verwarmingsinstallaties.

Bereik meer klanten

Klanten kennen het Cerga-label. Ze komen het tegen op bouw- en renovatiebeurzen, op websites en in magazines. Dankzij het label heb je een voorsprong op je collega’s die het niet hebben.

Ons kenniscentrum

Documenten en formulieren

Bij het installeren van leidingen en een toestel moet je een aantal documenten en formulieren invullen.
Normen en reglementering
Normen en reglementering
Rekentools
Dankzij deze tools worden ingewikkelde berekeningen plots heel eenvoudig.
Gecontroleerde hulpstukken door gas.be
Als je een gasinstallatie vakkundig wil aanleggen moeten de materialen en hulpstukken die je gebruikt, voldoen aan bepaalde normen. Je vindt hier de lijsten van door Gas.be gecontroleerde hulpstukken voor gebruik binnen een gebouw.

Basisopleiding Cerga

Ben je zelfstandig installateur en wil je een Cerga-nummer aanvragen voor je bedrijf? Of werk je al voor een Cerga-erkend installatiebedrijf en wil je geregistreerd worden als technisch verantwoordelijke in je bedrijf? Dan is de basisopleiding Cerga voor jou.


Cerga-opleiding Gasmonteur

Deze opleiding is voor je medewerkers die gasleidingen en gastoestellen plaatsen.

Bijscholing Cerga

Om je Cerga-label te kunnen verlengen moet je permanente bijscholing volgen. Zo kunnen we onze klanten garanderen dat je als Cerga-installateur op de hoogte bent van de geldende normen en reglementen én van de nieuwste technologieën.

illustration form gas.be

Contacteer ons.

Vul het formulier in en een van onze experten neemt snel contact met je op.