image

Opleiding en bijscholing

De basisopleiding Cerga, de Cerga-opleiding "Gasmonteur", de specifieke opleiding voor propaangas of de permanente bijscholingen. Cerga zorgt al meer dan 15 jaar voor kwalitatieve opleidingen voor vakmensen en doet dit in samenwerking met meer dan 20 erkende opleidingscentra

Overzicht van alle opleidingen

Waarom Cerga.news lezen

Cerga.news lezen biedt u niets dan voordelen

  • blijf op de hoogte van de laatste normering
  • nieuwe ontwikkelingen
  • actuele informatie
Lees hier alle edities van Cerga.news

Isolatie PLT-fittings

PLT-buissysteem fittingen/verbindingen moeten na het uitvoeren van de dichtheidstest geïsoleerd worden met een door de fabrikant aanbevolen autovulkaniserende wikkelband of thermokrimpkous. Dit is nodig om het indringen van vocht tussen de kunststof mantel en de roestvast stalen plooibare gegolfde buis te voorkomen en om het losmaken van de fitting door onbevoegden te vermijden.

Autovulkaniserende wikkelband moet vakkundig aangebracht worden om te voorkomen dat de wikkelband nadien los komt. Het uiteinde van de PLT-leiding en de PLT-verbinding dient goed ontvet te worden, er dient steeds een overlapping te zijn van 50% en de wikkelband dient goed aangetrokken te worden tijdens het aanbrengen.

Ook bij het aansluiten van een PLT-leiding op de gasteller dient de PLT-verbinding geïsoleerd te worden. Indien dit niet gebeurt, bestaat de kans dat de distributienetbeheerder de gasteller niet meer in dienst zal nemen. >

Terugtrekking 2de versie van normen NBN B 61-001 en NBN B 61-002

Op 24 maart heeft het NBN (Bureau voor Normalisatie) beslist om de 2de versie van de normen NBN B 61-001 en NBN B 61-002 die in september 2019 werden gepubliceerd, terug te trekken.
Met dit nieuwsbericht willen we deze terugtrekking toelichten en duidelijkheid trachten te scheppen over wat dient toegepast te worden nu deze versies niet meer bestaan.
Lees er hier alles over.