Checklists gasinstallaties

Bij de aanleg van een gasinstallatie moet je uiteraard rekening houden met normen en voorschriften. Speciaal voor jou hebben we een aantal checklists ontwikkeld die jou kunnen helpen om niets uit het oog te verliezen.

Deze checklists worden gebruikt door inspecteurs van geaccrediteerde controleorganismes in het kader van een Cerga-controle, maar kunnen jou als installateur ook helpen om niets uit het oog te verliezen.

Deze checklists zijn geen vervanging van de geldende normen en voorschriften, maar zijn enkel een hulpmiddel.

Checklist HAF-1000 "Veiligheid voor nieuwe kleine aardgasbinneninstallaties"

Deze checklist kan gebruikt worden voor de leidingen die vallen onder het toepassingsgebied van NBN D 51-003 (Ø ≤ DN50 en MOP ≤ 100 mbar). Deze checklist is ook van toepassing voor de gastoestellen en hun installatie die vallen onder het toepassingsgebied van NBN D 51-003 en NBN/DTD B 61-002 (CV-ketels met nominaal opgesteld vermogen < 70 kW).

Checklist HAF-1003 "Veiligheid voor nieuwe grote aardgasbinneninstallaties"

Deze checklist kan gebruikt worden voor de leidingen die vallen onder het toepassingsgebied van NBN D 51-004 (Ø > DN50 en/of werkdruk > 100 mbar en ≤ 15 bar). Deze checklist is ook van toepassing voor de gastoestellen en hun installatie die vallen onder het toepassingsgebied van NBN/DTD B 61-001 (Stookplaatsen met nominaal opgesteld vermogen vanaf 70 kW.

Checklist HAF-1004 "Veiligheid voor nieuwe commercieel butaan- of propaangasbinneninstallaties"

Deze checklist kan gebruikt worden voor de leidingen en toestellen die vallen onder het toepassingsgebied van NBN D 51-006.

Deze checklist kan gebruikt worden voor de leidingen en toestellen die deel uitmaken van een bestaande kleine aardgasbinneninstallatie.

Opleidingskalender