Cerga-opleiding Technicus gaskooktoestellen

Ben je bezig met de installatie van huishoudelijke kooktoestellen op aardgas en/of propaangas? Of wil je leren hoe je deze toestellen vakkundig en veilig aansluit en/of ombouwt? Dan is deze Cerga-opleiding voor jou.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte waarin volgende onderwerpen aan bod komen:

  • informatie over aardgas, butaan en propaan: samenstelling, eigenschappen, verbranding, van oorsprong tot distributie

  • categorieën verbruikstoestellen volgens de gassoorten, de luchttoevoer en afvoer van de verbrandingsproducten

  • hoe verbruikstoestellen op aardgas, butaan en propaan aansluiten?

  • hoe een toestel ombouwen naar een andere gassoort?

Na de opleiding ontvangt u een attest van deelname.

Wil je deelnemen?

Zoek een opleiding in de kalender en schrijf je in. De opleiding vindt plaats in het opleidingscentrum van Sibelga, Paleizenstraat 281-283 in 1000 Brussel. Het opleidingslokaal is recent ingericht met kookplaten en fornuizen van verschillende merken en types.

De opleiding duurt 1 dag en vindt telkens plaats met minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers. Van 8.30 tot 12 uur krijg je theorie, gevolgd door een praktisch gedeelte van 12.30 tot 15.30 uur. Tijdens de middagpauze voorzien we broodjes.

Kan ik genieten van opleidingscheques?

Als werkgever PSC 149.01 (elektriciteitssector) krijg je een premiekrediet toegekend dat je kan gebruiken als je je werknemers opleiding laat volgen. Deze premie bedraagt € 15,50 per gevolgd lesuur of € 108,50 per deelnemer. Om van deze premie te genieten vraag je hem aan bij Volta, maximaal 3 maanden na de laatste opleidingsdag.

Constructiv (PC 124 - Bouwsector) komt tussen in de kost van opleidingen. De tussenkomst in de loonkost bedraagt 15 € per gevolgd lesuur of 105 € per deelnemer. Bouwbedrijven dienen de premie voorafgaand aan de opleiding aan te vragen via fvb@constructiv.be of op het nummer 02 209 65 65

Praktische info
8 lesuren
Prijs: 350 euro, excl. BTW

Opleidingskalender

Contacteer ons

Heb je een vraag ? Vul het formulier in en een van onze experten neemt snel contact met je op.