Waarom Cerga worden?

Cerga worden biedt u als gasinstallateur alleen maar voordelen.
Meer dan 2400 gasinstallateurs hebben reeds gekozen voor het Cerga-label.

Van welke voordelen geniet u als Cerga-installateur?

 • Kwaliteitslabel is een commerciële troef
  De consumenten kennen het Cerga-label. Gas.be voert actief promotie voor Cerga in haar communicatie en door aanwezig te zijn op beurzen als Batibouw.
  Het Cerga-label geeft u voorsprong op de collega’s-concurrenten die er niet over beschikken.
 • Toekomstige klanten vinden u gemakkelijk
  Veel mensen gebruiken het internet om een installateur te zoeken. Als Cerga-installateur kunnen ze u snel vinden op de aardgassite voor consumenten.
 • Sneller de gasmeter open
  Bent u Cerga-installateur, dan is uw conformiteitsattest art. 48 voldoende voor de DNB om de gasmeter te openen. Er is dan geen positief controleverslag van een erkend controleorganisme nodig. Uw klant wint dus tijd en geld bij het openen van zijn gasmeter.
 • Permanente technische bijscholing
  Wij houden u op de hoogte van nieuwe en aangepaste normen en reglementen. Gas.be zorgt voor technische ondersteuning en permanente bijscholing. Zo kunt u uw werk optimaal blijven uitvoeren.
 • Gratis advies en technische ondersteuning
  Als Cerga-installateur kunt u met technische vragen en problemen terecht bij Gas.be. Niet-Cerga installateurs kunnen dat niet.
 • Eenvoudig bestellen van Attest Art. 48
  Als Cerga-installateur kan je makkelijk attesten art. 48 voor het openen van de gasmeter bekomen bij het Cerga-secretariaat. Niet Cerga-installateurs en doe-het-zelvers moeten deze attesten kopen bij een erkend controleorganisme.
 • Toegang tot exclusieve informatie en documentatie via deze site
 • Gratis nieuwsbrief Cerga.news
  Als Cerga-installateur ontvangt u vier maal per jaar onze nieuwsbrief Cerga.news met specifieke informatie voor de professionele gasvakman.

Hoe Cerga worden?

U volgt een opleiding en laat door uzelf gerealiseerde installaties controleren. Lees hoe u de stap zet naar Cerga.