Hoe word ik Cerga?

 

De procedure in een notendop

Op voorwaarde dat u beschikt over de toegang tot het beroep van installateur, kan u Cerga worden in vijf stappen.

  1. De technisch verantwoordelijke(n) van uw bedrijf die instaan voor het ontwerpen en berekenen van de gasinstallatie, volgen de basisopleiding Cerga van 52 uur in een erkende opleidingsinstelling en slaagt in de evaluatie.
  2. De gasmonteurs die instaan voor de plaatsing en de aanleg van gasleidingen en gastoestellen volgen met succes de Cerga-opleiding "Gasmonteur" van 16 uur.
  3. Dien uw aanvraag voor het Cerga-label (aardgas en/of propaan) in. Hierbij bezorgt u ons een lijst van al uw medewerkers die gasleidingen en/of gastoestellen plaatsen en hun behaalde opleidingscertificaten.
  4. Bezorg ons een lijst van door u aangelegde gasinstallaties. Klik hier om te weten welke werken hiervoor in aanmerking komen.
  5. Betaal het inschrijvingsgeld.
  6. Een erkend controleorganisme controleert enkele van uw installaties.
  7. Blijkt alles in orde, dan ontvangt u het Cerga-label en uw Cerga-nummer.

Cerga-label: zowel voor aardgas als propaangas

Het Cerga-label is er zowel voor aardgas als voor propaan. Gas.be werkt hiervoor nauw samen met Febupro, de Federatie Butaan en Propaan.

Jaarlijkse verlenging

U moet uw Cerga-nummer elk jaar opnieuw verlengen. Een Cerga-installateur moet namelijk de nieuwste evoluties blijven volgen en aantonen dat hij kwaliteitswerk blijft leveren.