Cerga opleiding voor de professionele gastechnicus huishoudelijke kooktoestellen

 

De installatie van huishoudelijke kooktoestellen op aardgas vergt een specifieke aanpak en kennis. Als keukentechnicus beschikt u vaak over een heel andere expertise. Wilt u kooktoestellen op aardgas op een veilige en vakkundige manier leren aansluiten en/of ombouwen? Dan is de Cerga opleiding voor de professionele gastechnicus huishoudelijke kooktoestellen iets voor u.

De inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte waarin volgende onderwerpen aan bod komen:

  1. Aardgas, butaan en propaan: Van oorsprong tot distributie
  2. De samenstelling van aardgas, butaan en propaan
  3. De eigenschappen van aardgas, butaan en propaan
  4. De verbranding van aardgas, butaan en propaan
  5. Categorieën verbruikstoestellen volgens de gassoorten
  6. Categorieën verbruikstoestellen volgens de luchttoevoer en afvoer van de verbrandingsproducten
  7. Hoe verbruikstoestellen op aardgas aansluiten?
  8. Hoe verbruikstoestellen op butaan en propaan aansluiten?
  9. Hoe een toestel ombouwen naar een andere gassoort?

Na de opleiding ontvangt u een attest van deelname.

Voor wie?

Deze opleiding richt zich tot keukeninstallateurs, schrijnwerkers en elektriciens die beroepshalve regelmatig gaskookplaten of -fornuizen aansluiten, maar ook technici van fabrikanten of verdelers van deze kookplaten en fornuizen.

Waar?

De opleiding gaat door in het opleidingscentrum van Sibelga, Paleizenstraat 281-283 te 1000 Brussel. Het opleidingslokaal werd recent ingericht en is uitgerust met kookplaten en fornuizen van verschillende merken en types.

Wanneer? 

NL FR
20/11/2023 (volzet) 16/10/2023 (volzet)
  13/11/2023 (volzet)
   
   

Extra sessies zullen binnenkort gepland worden.  

De opleiding duurt 1 dag en gaat telkens door met minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers. Van 8u30 tot 12 uur wordt de theorie behandeld, gevolgd door een praktisch gedeelte van 12.30 tot 15.30 u. Tijdens de middagpauze zijn er broodjes voorzien.

Kostprijs 

De deelnameprijs bedraagt € 411,40 incl. BTW. In deze prijs zijn het gebruik van het lesmateriaal, een cursus en een sandwichlunch voorzien.

Opleidingspremies

Als werkgever PSC 149.01 (elektriciteitssector) krijg je een premiekrediet toegekend dat je kan gebruiken als je je werknemers opleiding laat volgen. Deze premie bedraagt € 15,50 per gevolgd lesuur of € 108,50 per deelnemer. Om van deze premie te genieten dient u hem ten laatste 3 maanden na de laatste opleidingsdag aan te vragen via de website van Volta.

Constructiv (PC 124 - Bouwsector) komt tussen in de kost van opleidingen. De tussenkomst in de loonkost bedraagt 15 € per gevolgd lesuur of 105 € per deelnemer. Bouwbedrijven dienen de premie voorafgaand aan de opleiding aan te vragen via fvb@constructiv.be of op het nummer 02/209 65 65.

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier te mailen naar cerga@cerga.be of te faxen naar 078 15 51 31. U ontvangt daarna een factuur. Na betaling zal u een mail ontvangen.